TV-KANALER I BASUTBUDET

Föreningens TV basutbud (gruppavtal) kan tas in via flera olika mottagningssätt. Vilka kanaler som ingår kan skilja sig något mellan mottagningssätten.


De olika mottagningssätten:

  1. Digitala HD-kanaler via kabel-TV (bäst bild- och ljudkvalité)
  2. Digitala HD-kanaler via streamtjänst (även här med bra bild- och ljudkvalité)
  3. Digitala okodade kanaler via kabel-TV
  4. Analoga kanaler via analog signal


Kanalpaketens innehåll, kan komma att förändras över tid beroende av hur Telenor väljer att paketera sina kanalpaket samt vilka distributionsrättigheter Telenor har.


För mer information om respektive mottagningssätt samt vilka kanaler som ingår i gruppavtalet, se nedan.


1. Digitala HD-kanaler via kabel-TV

(kräver HD-box/CA-modul med programkort från Telenor)

Med detta mottagningssätt kan du även abonnera på individuella tillägg, exempelvis ytterliggare kanaler eller programpaket från Telenor. På uppgradering till paket "Flex" och "Stor" erhåller Bara Fibers medlemmar rabatt.


1 st HD-box* med programkort ingår i avtalet till varje fastighet och du beställer din box genom att själv kontakta Telenors kundtjänst (för information kring hur du beställer, klicka här). Om du har flera TV apparater går det att hyra ytterliggare en eller flera boxar (tvillingabonnemang) från Telenor. I stället för att teckna tvillingabonnemang rekommenderar vi dock i stället att använda något av de andra mottagningssätten nedan till extra-TVn eftersom de är kostnadsfria från Telenor.


* Om din TV har inbyggd digitalbox som har stöd för Telenors kabel-TV kan du (beroende på om TV-modellen är kompatibel med Telenors kabel-TV) använda en så kallad "CA-modul" (även kallad "TV-modul") i stället för HD-box.


2. Digitala HD-kanaler via streamtjänsten "Telenor Stream"

Streamtjänsten innebär att du kan ta del av ditt TV utbud från en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Det går även att "casta" eller "streama" trådlöst till dina TV apparater (exempelvis med hjälp av en Apple-TV eller Chromecast). Streamtjänsten kan du använda i hela EU/ESS (kräver internetanslutning).


Ditt TV utbud speglas även i Telenor Stream, även om du uppgraderar till andra programpaket. Enstaka kanaler kan dock saknas i streamingtjänsten vilket beror på att Telenor inte alltid har fått tillåtelse av rättighetsägaren att distribuera dem i Telenor Stream. För mer information om streamtjänsten, se här.

3. Digitala okodade kanaler via kabel-TV

(eftersom de sänds okodat behövs ingen HD-box/CA-modul eller programkort)

4. Analoga kanaler via analog signal

För att få in de analoga kanalerna måste du göra en analog kanalsökning på din TV. Lista över de analoga kanalplatserna, finns här.

IPTV via Ownit


Eftersom internettjänsten levereras av Ownit är det fullt möjligt att teckna individuellt IPTV abonnemang via Ownit, detta ligger dock helt utanför gruppavtalet och i princip innebär det att du får betala för kanaler som ändå redan ingår i gruppavtalet med Telenor. Till skillnad från Telenors kabel-TV tjänst distribueras här TV signalen med nätverkskabel mellan tjänstefördelare och IPTV-boxen. Läs mer på Ownits hemsida.