TV-KANALER I BASUTBUDET

Föreningens TV basutbud (gruppavtal) kan tas in via flera olika mottagningssätt. Vilka kanaler som ingår kan skilja sig något mellan mottagningssätten.


De olika mottagningssätten:

  1. Digitala HD-kanaler via kabel-TV (bäst bild- och ljudkvalité)
  2. Digitala HD-kanaler via streamtjänst (även här med bra bild- och ljudkvalité)
  3. Digitala okodade kanaler via kabel-TV
  4. Analoga kanaler via analog signal


Kanalpaketens innehåll, kan komma att förändras över tid beroende av hur Telenor väljer att paketera sina kanalpaket samt vilka distributionsrättigheter Telenor har.


För mer information om respektive mottagningssätt samt vilka kanaler som ingår i gruppavtalet, se nedan.


1. Digitala HD-kanaler via kabel-TV

(kräver HD-box/CA-modul med programkort från Telenor)

Med detta mottagningssätt är det möjligt att abonnera på tilläggstjänster, exempelvis ytterliggare kanaler eller programpaket. På uppgradering till paket Mellan och Stor erhåller Bara Fibers medlemmar rabatt.


1 st HD-box* med programkort ingår i avtalet och du beställer din box genom att själv kontakta Telenors kundtjänst (för information kring hur du beställer, klicka här). Om du har flera TV-apparater går det att via tvillingabonnemang hyra ytterliggare en eller flera boxar. I stället för att teckna tvillingabonnemang rekommenderar vi dock i stället att använda något av de andra mottagningssätten nedan till extra-TV:n eftersom dessa är kostnadsfria.


* Om din TV har inbyggd digitalbox som har stöd för Telenors kabel-TV kan du (beroende på om TV-modellen är kompatibel med Telenors kabel-TV) använda en CA-modul/TV-modul i stället för HD-box.


2. Digitala HD-kanaler via Telenor Stream

Med Telenor Stream kan du ta del av TV-utbudet från vilken enhet som helst i hela EU/ESS, förutsatt att du är uppkopplad. Om du inte har en smart-tv går det även bra att casta trådlöst till tv:n med hjälp av t.ex chromecast.


Ditt TV-utbud speglas även i Telenor Stream. Enstaka kanaler kan dock saknas i streamingtjänsten vilket beror på att Telenor inte alltid har fått tillåtelse av rättighetsägaren att distribuera dem i Telenor Stream. För mer information, se här.

3. Digitala okodade kanaler via kabel-TV

(eftersom de sänds okodat behövs ingen HD-box/CA-modul eller programkort)

4. Analoga kanaler via analog signal

För att få in de analoga kanalerna måste du göra en analog kanalsökning på din TV. Lista över de analoga kanalplatserna, finns här.

IPTV via Ownit


Eftersom internettjänsten levereras av Ownit är det fullt möjligt att teckna individuellt IPTV abonnemang via Ownit, detta ligger dock helt utanför gruppavtalet och i princip innebär det att du får betala för kanaler som ändå redan ingår i gruppavtalet med Telenor. Till skillnad från Telenors kabel-TV tjänst distribueras här TV signalen med nätverkskabel mellan tjänstefördelare och IPTV-boxen. Läs mer på Ownits hemsida.